Pieter Stuyvesantkerkje in Peperga biedt reisslaapplaatsen

Peperga – De landelijke organisatie ‘Heilige Nachten’ gaat tijdelijke logies onderbrengen in het Pieter Stuyvesantkerkje in Peperga. Vanaf 1 juli zijn er inmiddels al vier weekend overnachtingen geweest.  Het gaat om het bieden van een zogenaamde pop-up slaapbeleving in het oostelijke gedeelte van het kerkje. De afgelopen jaren heeft de eigenaar de nodige onderhoudswerkzaamheden verricht, zodat de kerk weer in goede staat is. De kerk heeft op dit moment geen bestemming, maar door het pop-up concept komt er weer wat activiteit in de kerk.

Heilige Nachten’

Volgens ‘Heilige Nachten’ wordt de monumentale waarde niet aangetast en de slaapbeleving kan een bijdrage zijn aan het voortbestaan van het kerkgebouw. Het gaat voorlopig boor vijf jaar. Heilige Nachten biedt bijzondere overnachtingen in historische kerken in Nederland, die leegstaan of nog deels in gebruik voor (kerkelijke) activiteiten. De unieke locaties bieden rust en ontspanning in de hectische tijd, ook voor zakelijke bijeenkomst en zo wordt bijgedragen aan het voortbestaan van de kerk. Een deel van de inkomsten komt namelijk direct bij die kerk terecht (www.heiligenachten.nl). Hanneke van Kammen van Bed en Breakfast Zandhuizen is de host en verzorgt ’s morgens het ontbijt voor de gasten.

Reisblogger

Vooral nu door de coronacrisis meer vakanties in eigen land zijn. Zuidoost Friesland wordt ook wel ‘Het Andere Friesland’ genoemd vanwege de atypische kwaliteiten zoals bos, heide en open zandvlaktes. Dit is een activiteit van de Stichting Toerisme Regiomarketing Zuidoost Friesland die journalisten en reisbloggers  hebben uitgenodigd. De reisbloggers van Expeditie Kram kwamen afgelopen vrijdag het kerkje met deze bijzondere bestemming in Peperga bezoeken en schrijven er over (www.expeditiekram.nl).

(Foto: Lenus van der Broek)

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.