Overleg waterbeheersing Olde- en Nijelamer

Oldelamer/Nijelamer – Het gebiedsproject waterbeheersing in Oldelamer – Nijelamer is een project van het Wetterskip Fryslân. Er functioneert een klankbordgroep waarin onder andere LTO Noord vertegenwoordigd is namens de grondeigenaren. Namens LTO Noord zijn dat Bouwe Bakker en Roel Visser en namens LTO, afdeling Weststellingwerf Harm Bergman. In de klankbordgroep zijn ook Polderbelangen Oldelamer/Nijelamer, ANV Weststellingwerf en Elan vertegenwoordigd. De eerste rondes zijn geweest. Het gebied is gehoord en de wensen zijn genoteerd en verwerkt. Dit is onder meer toegelicht in veldbezoeken en middels presentaties in het dorpshuis.

De metingen zijn verricht in de afgelopen maanden en worden nu uitgewerkt. Eind deze maand worden de eerste gesprekken met de landeigenaren gevoerd. Dit biedt kansen om zo gunstig mogelijke voorwaarden te bedingen.

“Wij hebben in de klankbordgroep meerdere malen het Wetterskip erop gewezen dat grondgebruik en bezit voor ons erg belangrijk is”, aldus LTO.

Uitvoering van het project staat gepland eind 2021. Als het project klaar is moet er weer een gebied zijn, welke klaar is voor de toekomst, en berekend op een veranderend klimaat met waarschijnlijk meer extremen, welke vertaald worden in een robuustere water aan en afvoer, waarbij ook oog is voor de ecologische omstandigheden.

(Foto: Lenus van der Broek)

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.