Oudere fietsers gezocht voor Doortraproutes

Wolvega – In alle Friese gemeenten maakt de Fietsschool van de Fietsersbond Doortraproutes. Doortraproutes zijn rondjes van ongeveer 20-25 km, mooi, groen, over redelijk ruime paden, met weinig obstakels en relatief veilige kruisingen. Het zijn routes in eerste instantie bedoeld voor oudere fietsers, maar iedereen kan ze natuurlijk fietsen.

Ook voor de gemeente Weststellingwerf is er een Doortraproute ontwikkeld. De route in Wolvega en omgeving is 23,5 kilometer en gaat ook over fietspaden in Oldeholtpade, De Hoeve en Nijeholtpade. De start en finish is bij de Ichtus kerk aan de Kerkstraat in Wolvega.

Wilt u deze route uitproberen? Stuur dan een mailtje naar de Fietsschool fietsschool@fietsersbond.nl. En vermeld daarbij ‘route Wolvega’. U ontvangt dan de route en daarbij ook een link naar een korte enquête over de route.

Doortraproutes, een initiatief van de Friese Fietsschool, worden gemaakt in opdracht van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid en de Friese gemeenten, als onderdeel van het landelijke programma Doortrappen.

(Foto: Lenus van der Broek)

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.