Opera Spanga brengt twee korte opera’s

Spanga – In Spanga was donderavond 11 juli de generale repetitie met pianobegeleiding van twee korte opera’s. Opera Spanga viert het 30-jarig bestaan met Pagliacci van Leoncavallo en Il Tabarro van Puccini. Beide opera’s gaan over vrouwelijke ontrouw met veel verrassingen. De vrouwen worden echter niet gedreven door lust, maar door de dringende behoefte zichzelf opnieuw uit te vinden. De voorstelling wordt gespeeld in een halfopen tent in Spanga en is te zien van 25 juli t/m 10 augustus.

Twee korte opera’s

Pagliacci en Il Tabarro worden na elkaar gespeeld en duren allebei ongeveer een uur. Tussendoor is er een pauze. In Pagliacci (De Clowns, 1892) van Ruggero Leoncavallo delen twee rondreizende artiesten de droom van een avontuurlijk en vrij bestaan, maar dit levert niet het gewenste geluk op. De ziekelijke jaloezie van de man maakt elke intimiteit onmogelijk. In Il Tabarro (De Mantel, 1918) van Giacomo Puccini heeft het verleden een wrede kaart uitgedeeld aan de geliefden. De dood van hun kind heeft hun leven voorgoed veranderd. Hun dromen en verwachtingen van elkaar zijn in rook opgegaan. Opera Spanga combineert natuur en cultuur. De voorstellingen spelen in een halfopen tent in een Fries weiland. De natuurlijke omgeving, in combinatie met een gewaagde regie, opmerkelijke decors, tot de verbeelding sprekende belichting en verrassende kostuums, zorgen ervoor dat deze thrillerachtige opera’s een onvergetelijke indruk maken.  Cast: Aylin Sezer (Nedda), Francis van Broekhuizen (Giorgetta), Marcel van Dieren (Tonio/Michele), Morschi Franz (Canio/Tinca), Eric Reddet (Luigi/Pepe), David Visser (Silvio/Talpa), Graziella Debattista (Frugola) e.v.a. De regie is in handen van Corina van Eijk en Tjalling Wijnstra heeft de muzikale leiding.

Boek ’30 jaar Opera Spanga’

In opdracht van de gemeente Weststellingwerf maakt Opera Spanga een boek over ’30 jaar Opera Spanga’. Journalist Kasper Jansen (opiniekrant Argus, voorheen operarecensent NRC Handelsblad) schrijft over de achtergronden bij de voorstellingen die de afgelopen 30 jaar door Corina van Eijk, artistiek leider, zijn gerealiseerd. Het boek is verkrijgbaar bij de voorstellingen.

Meer informatie en bestellen van kaarten: www.operaspanga.nl.

(Foto: Lenus van der Broek)

0

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.