Opening De Scheene Kanoroute

Munnekeburen – Op vrijdagmiddag 21 april vond de officiële opening plaats van de vernieuwde kanoroute door het natuurgebied de Rottige Meente. Een initiatief vanuit samenwerking van recreatieondernemers, recreatieplatvorm van de gemeente Weststellingwerf en Staatsbosbeheer. Het project is mogelijk gemaakt met financiële steun van de gemeente Wesstellingwerf en Iepen Mienskipsfûns. Reden voor aanpak was dat de oude kanoroute, ooit aangelegd in een eerdere ruilverkaveling, in verval was geraakt en te weinig opstapvoorzieningen had.

Wethouder Frans Kloosterman verrichtte de opening. De genodigden gingen vooraf met de praam van Staatsbosbeheer naar de plek van de handeling waar enkele tientallen kano’s het gezelschap opwachtte. Boswachter Roel Vriesema vertelde onderweg over de Rottige Meente. Een kwartet a-capella zorgde voor de muzikale omlijsting.

De werkzaamheden in het project bestonden uit het aanbrengen van nieuwe kanosteigers, plaatsen info panelen en een nieuwe bewegwijzering op het water. Door de samenwerking met een verhuurbedrijf is het nu mogelijk op iedere  locatie vooraf een kano te bestellen.

 

 

 

(Foto: Lenus van der Broek)

1

Graeg vernemen we jow reaksie. In et veuren daank

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.