Onbemand verkooppunt streekproducten geopend

Munnekeburen – Aan de Grindweg in Munnekeburen is zaterdagmiddag 6 juni een onbemand verkooppunt met streekproducten geopend. Willem van de Linde en echtgenote Titia van der Linde-Sierdsma bieden hun eigen boerderijproducten aan, maar ook streekproducten van andere ondernemers  in de regio worden te koop aangeboden. De gemeente heeft besloten om dit voor 10 jaar toe te staan.

Op het kruispunt met de Kerkeweg staat een buiten gebruik zijnde reinwaterkelder. In dit gebouw werd vroeger drinkwater opgeslagen op momenten dat dit nodig was. Nu is deze functie niet meer nodig en heeft het waterbedrijf het gebouw verkocht aan het echtpaar Van der Linde. Samen openden zij het bijzondere project.

De ligging van de reinwaterkelder is namelijk op het kruispunt van de Grindweg met de Kerkeweg, tussen de dorpskernen van Munnekeburen, Scherpenzeel en Langelille. In de zomermaanden komen hier relatief veel recreanten langs op de fiets.

Het idee is om in het gebouw een onbemande winkel in te richten. Het concept lijkt op dat van een snackmuur. In dit geval is de ‘muur’ gevuld met streekproducten, zoals groente, fruit, kaas, zuivelproducten eieren, worst en dergelijke. De nummer van het kastje in de muur wordt ingetoetst, waarna met een bankpasje betaald kan worden. Vanuit de boerderij is er video te zien. Aan de buitenkant van het gebouw veranderde er weinig.

Het college is positief gestemd over het plan. Het gebouw ligt op een knooppunt van wegen en bovendien langs een knooppunten-fietsroute. Bewoners en toeristen worden op deze plek uitgenodigd om kennis te maken met de beste producten uit de omgeving. Het verkooppunt vormt daarmee een uithangbord voor het gebied. Voor de verkopende ondernemers is het een extra inkomstenbron.

De locatie leent zich goed voor een bezoek met de auto of fiets. De reinwaterkelder staat op een ruim perceel, waarop meerdere parkeerplekken zijn in te richten.

(Foto: Lenus van der Broek)

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.