Nutdepartement Wolvega plaatst bankjes in nieuw natuurgebied

Wolvega – Het is al weer een aantal jaren gelden dat tijdens de Algemene ledenvergadering van het Nutdepartement Wolvega er mee werd ingestemd om ergens in het wandelgebied rond Wolvega een paar zitbankjes te plaatsen. De achterliggende gedachte was om de wandelaar een rustpunt te bieden om van de omgeving te kunnen genieten.

Door moverende redenen is het er echter nooit van gekomen. Het beeld veranderde toen er plannen werden ontwikkeld om aan de zuidkant van Wolvega, aansluitend aan de Nieuwe Aanleg, een geheel nieuw wandelgebied te realiseren.

In een samenwerkingsverband tussen de Provincie Fryslân, de gemeente Weststellingwerf, Wetterskip Fryslân en de natuurbeschermingsorganisatie It Fryske Gea heeft het gebied op unieke wijze gestalte gekregen.

Als een soort levensader is er een betonnen voetpad aangelegd, lopende vanaf de Hortensiastraat via de Spoorlaan tot aan het Zwarte weggetje bij de Blessebrug. Een pad dat voert langs bloemrijke graslanden, open waterpartijen, nieuw aangelegde petgaten en het bestaande moerasgebied. Om op bijzondere wijze te kunnen genieten van de omgeving is er op de rand van de oude en nieuwe natuur een uitzichtheuvel aangelegd waarvan het hoogste punt ook heel gemakkelijk te bereiken is voor rolstoelgebruikers.

Het is dit punt waarop het bestuur zijn oog heeft laten vallen om er in overleg met de eigenaar, It Fryske Gea, een tweetal riante zitbankjes te laten plaatsen. Afgaande op de vele wandelaars die de weg naar dit nieuwe park reeds hebben weten te vinden, zal er ongetwijfeld veel gebruik van worden gemaakt.

Ze zijn op donderdagmorgen 24 mei officieel overgedragen aan It Fryske Gea in de persoon van het districtshoofd Ane Zijlstra.

Met deze geste heeft het Nut Wolvega, geheel overeenkomstig de doelstelling van de Maatschappij tot Nut van ‘t Algemeen, op een bijzondere wijze een bijdrage mogen leveren aan het welzijn van de gemeenschap.

Door middel van een aan de bankjes bevestigd aanduidingplaatje wordt de herinnering aan dit gebeuren blijvend onder de aandacht van de gebruikers gebracht.

(Foto: Lenus van der Broek)

0

Graeg vernemen we jow reaksie. In et veuren daank

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.