Nostalgie in de Stellingwerven

Oldeholtpade – Wie het oude boerenleven van vroeger wilde meemaken, kon dit op 27 en 28 augustus beleven in Oldeholtpade. Op het evenemententerrein aan de Hoofdweg hield de stichting Roel Bottemadagen een tractor- en oldtimerweekend.
Tijdens de 27e editie van die Roel Bottemadagen waren er historische landbouwmachines en materialen, antieke werktuigen, tractors, stationaire motoren, vrachtwagens, brommers, motoren, auto’s  en salonwagens te aanschouwen. Het hoofdveld stond vol met ruim 200 oude tractoren en stationaire motoren. De gebroeders Boonstra uit Jubbega toonden er zowel hele kleine als zeer grote exemplaren, zoals een grote Rumely oil pull uit begin vorige eeuw.

Op het programma stond op beide dagen ook weer het dorsen. Het team van Risping uit Nijbeets toont met de dorsmachine hoe men vroeger het koren tot meel verwerkte. Ook waren er demonstraties houtzagen en was de Multi Modelbouwgroep Fryslân aanwezig met een waterbassin. Met hun miniatuurslepers en -boten bootsen zij  rampen op zee na.

DSC_0808  DSC_0812  DSC_0816

(Foto: Lenus van der Broek)

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.