Nieuwe expositie Historisch Informatie Punt Weststellingwerf

Wolvega – De Vereniging Historie Weststellingwerf e.o.( VHW) richt in het Historisch Informatie Punt (HIP) een nieuwe expositie in. Stukken uit het archief van de vereniging vormen deze keer het onderwerp. De expositie is te bekijken tijdens de openingstijden van de Bibliotheek te Wolvega.

Archief VHW

Het archief aan de Markt te Wolvega huisvest interessante, oude en nieuwe boeken op historisch en genealogisch gebied, tijdschriften en artikelen over Weststellingwerf en omgeving. Maak eens een afspraak om te lezen en te sneupen. Het verenigingsarchief is te bezoeken na afspraak: 058-2884431.

De foto’s in de vitrines staan in het boek: Doorkijk naar een boeiend verleden, te bestellen via info@historieweststellingwerf.nl en 0561-617186.

Het tijdschrift De Stelling verschijnt weer in januari, april, juni en september, gevuld met artikelen over Weststellingwerf en naaste omgeving.

Lezingen

Wat de lezingen van de VHW betreft, op woensdag 17 februari vertelt de heer P. Jonker over de schilders die Weststellingwerf vastlegden: Dirk Kerst Koopmans en Johannes Mulders.

De heer Gols spreekt woensdag 10 maart over De wandelende steenbakkerijen van de Maatschappij van Weldadigheid.

De Lezingen vinden plaats in De Rank te Wolvega, aanvang 20 uur. Toegang gratis.

(Foto: Lenus van der Broek)

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.