Natuurpark Rottige Meente wordt verbeterd

Nijetrijne/Munnekeburen – Ter uitvoering van het werfboek project Rottige Meente Nationaal Park is een langdurig en uitgebreid proces doorlopen wat uiteindelijk heeft geresulteerd in het in gezamenlijkheid met vele partijen opgestelde rapport “gebiedsopgave Rottige Meente”. In 2016 is geconcludeerd dat het beoogde doel, te weten de aansluiting van de Rottige Meente bij het Nationaal Park Weerribben/Wieden, op korte termijn niet opportuun is. Hoe dit zich op langere termijn ontwikkelt is niet te voorspellen. Met de in de investeringskalender beschreven ambitie willen burgemeester en wethouders anticiperen op de langere termijn. Zij willen de projecten vanuit de gebiedsopgave in samenwerking met de betrokken partijen uitvoeren zodat het gebied de uitstraling krijgt van een natuurpark, zonder de formele status van Nationaal Park. De kwaliteiten van het gebied op recreatief en cultureel gebied willen wij daarbij maximaal benutten.

Verbeteren faciliteiten

Het college start dit jaar met het verbeteren van de faciliteiten voor het bezoeken van het gebied. Concreet zal het parkeerterrein bij de Oldelamerbrug in Munnekeburen kwalitatief worden verbeterd en uitgebreid en zullen er borden, met de aanduiding “Natuurpark Rottige Meente”, bij de entrees van het gebied worden geplaatst.

Overleg

De concrete planvorming kan nu worden opgepakt met de verenigingen van plaatselijk belang in dit gebied en met Staatsbosbeheer. De eerste stappen daartoe zijn inmiddels gezet..

Financiën

Voor de uitvoering van de werkzaamheden in 2017 zijn financiële middelen beschikbaar. Bij de kadernota 2018-2021 zal worden voorgesteld om ook voor de projecten na 2017 financiële middelen beschikbaar te stellen.

 

(Foto: Lenus van der Broek)

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.