Ludieke overhandiging eerste De Hoeve-Natuurkalender

De Hoeve – Een ludieke overhandiging van de eerste verjaardagnatuurkalender was het slot van een leuke fotowedstrijd die georganiseerd werd door de Groencommissie van De Hoeve.
Begin dit jaar werd aan alle Hoevenaren (jong en oud) gevraagd om hun fotoarchief eens na te kijken om te zien of er mooie recente natuurfoto’s van De Hoeve bij zitten. Uiteraard was het ook mogelijk om er alsnog op uit te trekken om een mooi plaatje van de mooie natuur van De Hoeve te maken. Ook de kinderen die niet in De Hoeve wonen, maar wel hier naar school gaan en alle oud inwoners van De Hoeve werden uitgenodigd om mee te doen.

Een jury bestaande uit Engel Kluis, Adrie Dijkstra en Mark Manchester hadden de moeilijke taak om de drie mooiste foto’s uit te zoeken. Maar uiteindelijk zijn ze tot de slotsom gekomen dat de foto van Ineke Snoeij (de december foto) de allermooiste is, Hij werd direct gevolgd door Rinske Schaaf (de november foto) en Gijsbert Beekman (de oktober foto). Maar ook andere foto’s vonden hun weg naar de kalender die in een oplage van 100 stuks verkocht wordt. Inmiddels hebben al 80 inwoners de kalende besteld.

Oorspronkelijk was het de bedoeling de officiële en feestelijke overhandiging van de eerste kalenders in Dorpshuis ‘t Hokkien aan de Kontermansweg te doen, maar corona strooide roet in het eten. Om die reden trok een delegatie van de Groencommissie er samen met de juryleden op uit om de winnaars gewoon aan huis te verrassen en om aan te geven waarom hun foto tot één van de winnende drie was gekozen. De foto’s die de kalender niet hebben gehaald komen in het fotoarchief van De Hoeve.

Foto: 1e prijswinnaar Ineke Snoeij ontving het eerste exemplaar uit handen van jurylid Adrie Dijkstra

(Foto: Lenus van der Broek)

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.