LOOF: Anutosh (de kikker en de filosoof)

Galerie LOOF nodigt u en uw vrienden van harte uit voor de opening van de solo tentoonstelling De kikker en de filosoof op zaterdag 21 oktober om 16.00 uur met aansluitend artist talk kunstenaar Anutosh.

“De schilderijen van kunstenaar Anutosh lijken een blik te werpen op ondefinieerbare landschappen waarbinnen mysterieuze vormen zich vrij kunnen bewegen. De kunstenaar geeft de kijker de ruimte om vormen en kleuren naar eigen inzicht een betekenis te geven en te bepalen waar hij een uitzicht op heeft. Voor Anutosh is zijn werk een zoektocht binnen de schilderkunst naar een eigen beeldtaal in vormen, texturen, kleuren en technieken. Niet alleen het zoeken naar schoonheid en harmonie maken daar deel van uit, maar ook naar beklemming en dreiging. Deze aspecten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden in zijn werk. Op het eerste gezicht lijkt het werk ons een toegankelijke, natuurlijke ruimte te tonen, maar als we langer kijken zien we een ondoorgrondelijke wereld die geheimen in zich draagt. De buitenkant van de boomtakken, de bast, laat onze buitenkant zien, wat we willen representeren, wat we willen zijn. De roze vormen geven een inkijkje in de binnenwereld. Buitenkant en binnenkant zijn als masker en kern; de kwetsbare kern wordt beschermd door de bast aan de buitenkant. Het is een metafoor voor hoe verschillend de binnenwereld kan zijn in vergelijking tot de zichtbare werkelijkheid.”
Auteur tekst: Jona van Zetten

De tentoonstelling is te zien van zaterdag 21 oktober t/m zondag 26 november 2017. Wij zijn geopend op elke vrijdag t/m zondag tussen 13.00 – 17.00 uur. U vindt ons op Gorredijksterweg 73, 8411KC Jubbega.

Parkeren: tegenover Galerie LOOF bij parkeerterrein van de Welkoop.

Bekijk hier de nieuwsbrief  van LOOF

 

NIEUW

Vanaf nu is het mogelijk om alle werken in stock evenals de werken van de huidige tentoonstelling online te bekijken. Bekijk de database hier of via http://kunsthuisloof.nl/online-database/

0

Graeg vernemen we jow reaksie. In et veuren daank

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.