Afgeladen Landbouwcafé in Le Brocope

Tjerk Hof, Berkoper boer, wisselt met de zaal van gedachten over de landbouw van straks

De proefreeks Zondagmiddagcafés in Oldeberkoop kende 10 februari het vierde café, namelijk het Landbouwcafé.

Na het Muziekcafé, het Litaraire café en het Kunstcafé trok dit zondagmiddagcafé weer een volle zaal, zelfs meer dan vol met ruim 60 bezoekers. De Landbouwvraagstukken en mondiale uitdagingen, vertaald naar wat dit voor de landbouw hier en nu betekent en ook voor de consument, kent duidelijk veel belangstelling. Oldeberkoper koploper-boer Tjerk Hof en aanjager van Kening fan ‘e Greide Klaas SietseSpoelstra boeiden de aanwezigen dermate dat het café zonder morren een half uur uitliep.

Niet alleen ‘burgers’ uit Ooststellingwerf en politici van daar bezochten het café maar ook boeren van agrarische natuurvereniging De Gagelvenne (Ooststellingwerf), een kleinschalige geitenkaasjes-maakster uit Jubbega (Doetie’s geiten) en zelfs een boer uit Holwerd tegen de Waddenkust aan, ook waren er bewoners van Havelte, Lippenhuizen, Ter Idzard en dierenartsen van Beetsterzwaag en Wolvega.

Al met al een hele mooie opmaat voor ‘meer’  rondom landbouw in een eventueel volgend ‘café’.

Voor wie wil, en op de hoogte wil blijven van een eventueel programma in het winterseizoen 2020 na deze proefreeks, die liet zijn / haar emailadres achter.

0

Graeg vernemen we jow reaksie. In et veuren daank

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.