Kunstenaar Sigrid Hamelink wint Hannie Mein Kunstprijs

Na een jaar uitstel vanwege corona is alsnog de vijfde editie van de Hannie Mein Kunstprijs (HMK) georganiseerd. Op zaterdagmiddag 9 oktober vond uur de opening plaats van de bijbehorende expositie in de Hannie Mein Galerie in Home Center Wolvega.

Sigrid Hamelink winnaar Hannie Mein Kunstprijs

Tijdens deze feestelijke start werd ook de winnaar van de HMK bekendgemaakt, dat is geworden Sigrid Hamelink uit Nijeholtwolde. Eind 2002 is het initiatief voor de HMK ontstaan met als doel beroepskunstenaars uit de Stellingwerven steeds opnieuw uit te dagen hun werk te ontwikkelen, te presenteren en te promoten.

Westerveld

Dit jaar mochten voor de eerste keer ook kunstenaars uit de gemeente Westerveld zich inschrijven. Dat is ook de reden waarom gekozen is voor het thema ‘KNUP’: de verbinding tussen de beide Stellingwerven en de gemeente Westerveld. In totaal hebben dertig kunstenaars, waaronder ongeveer de helft uit Westerveld, zich voor de vijfde editie aangemeld. Ze hebben allemaal twee recente werken voor de expositie ingestuurd. Een onafhankelijke vakjury kiest uit deze werken de prijswinnaar. De jury bestaat dit jaar uit Mieke Mulders (conservator Stedelijk Museum Meppel), Rudy Lanjouw (beeldend kunstenaar en galeriehouder) en Ton Broekhuis (fotograaf en winnaar van de vierde editie van de HMK).

Laatste beeldje

De winnaar ontving een geldbedrag van € 2000,- en een keramisch object van keramiste Hannie Mein (1933-2003). Het betreft dit keer het vijfde en tevens laatste beschikbare beeldje van Hannie Mein voor deze HMK. Naast de bekendmaking van de winnaar, klonk er muziek tijdens de opening, verzorgd door midwinterhoornblazers.

Jan Mensink

Daarnaast portretteren enkele kunstschilders Jan Mensink. Mensink is bijna 25 jaar directeur geweest van de Stichting Maatschappij van Weldadigheid. Tijdens de opening koos Mensink een portret uit. Aan het einde van de expositieperiode op zaterdag 30 oktober wordt de winnaar van de publieksprijs bekendgemaakt.www.hanniemein.nl

Foto: Sigrid Hamelink bij haar winnende kunstwerk en Jan Mensink bij zijn gekozen portret

(Foto: Lenus van der Broek)

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.