In Nijeholtwolde en Nijelamer bloemrijke bermen

In Nijeholtwolde en Nijelamer zijn buurtgenoten gestart met het project bloemrijke bermen. De bewoners voelen zich betrokken bij de natuur in hun omgeving en willen bijdragen aan een rijk leefmilieu voor flora en fauna. Op zaterdagmorgen 23 mei werd het bloemenmengsel ingezaaid. Wethouder Mariska Rikkers-Oosterkamp hielp mee met het inzaaien.

Bloemen zijn goed voor de natuur, bijen, vlinders, hommels en insecten en vogels, is de achterliggende gedachte, maar ook de buurtbewoners zelf worden blij van kleurrijke bermen, evenals voorbijgangers.
Met veel enthousiasme is er een plan gemaakt en de gemeente heeft financiële steun geboden om dit plan te realiseren. Inmiddels is het project van start gegaan: 2500 m2 van de bermen aan Stadburen, Weerdijk en Heirweg zijn inmiddels gemaaid, gefreesd en geharkt.
Het project is inmiddels uitgezaaid naar Stadburen in Nijelamer. Ook daar is er inmiddels gemaaid, gefreesd en geharkt door de bewoners. Er doen veertien huishoudens mee. In Nijelamer waren 10 huishoudens actief.

(Foto: Lenus van der Broek)

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.