Geert Lantinga schrijft jubileumboek

Wolvega – Het departement Wolvega van de Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen heeft het afgelopen jaar in beperkte kring  aandacht besteed aan het 200 jaar bestaan van de vereniging. Alles met als resultaat een fraai uitgevoerd en rijk geïllustreerd boekwerk van 128 pagina’s, waarvan het eerste exemplaar op woensdagmorgen op het gemeentehuis in Wolvega aan burgemeester André van de Nadort werd uitgeriekt.

De wellicht oudste vereniging van Wolvega  e.o. heeft in haar actieve bestaan een vooraanstaande  en opbouwende rol gespeeld binnen de maatschappelijke samenleving van Wolvega.

Het stichten en exploiteren van de Nutsbibliotheek (1844-1955), de Nutsspaarbank (1853-1926), de eerste bewaarschool in Weststellingwerf (1887-1956) en vier Nutskleuterscholen (1956-1983) springen daarbij wellicht het meest in het oog.

Daarnaast heeft het Nutsdepartement Wolvega zich verdienstelijk gemaakt m.b.t. het in stand brengen en houden van een “Naai- en breidschool” (1849-1927) en de jaarlijkse “Cursus voor Ambachts-teekenonderwijs”(1899-1920).

Om de herinnering aan de soms zeer bevlogen jaren levend te houden is er gedurende het jubileumjaar door voorzitter Geert Lantinga voortvarend gewerkt aan het schrijven van een jubileumboek.

De 225 leden van de zeer bloeiende vereniging zullen vervolgens in het bezit worden gesteld van dit unieke boek, dat verder niet in de handel zal worden gebracht.

 

Foto: Lenus van der Broek

0

Graeg vernemen we jow reaksie. In et veuren daank

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.