Expositie werken Berend Hogeling in Bonifatiuskerk in Ter Idzard

Ter Idzard – Het is de Plaatselijke Commissie van de Bonifatiuskerk in Ter Idzard gelukt om, ondanks de coronacrisis op de zaterdagmiddagen (4 juli t/m 29 augustus van 13.30u-16.30u ) een expositie in te richten. Zaterdagmiddag was de opening.

Op die zaterdagen staat de deur van de Bonifatiuskerk (Idzardaweg 61, Ter Idzard) voor u open en kunt u vrijblijvend kennismaken met Berend Hogeling, beeldend kunstenaar en oud-inwoner van Oldeholtwolde, en zijn kunstwerken. Naast het tonen van divers werk heeft Berend ook een bescheiden atelier in de kerk ingericht zodat hij er ook aan het werk kan.

Op genoemde zaterdagmiddagen is hij ook daadwerkelijk bezig met zijn kunst. Bovendien wil hij dan graag zijn werken toelichten.

Berend schildert met veel kleur en contrast en hij haalt inspiratie uit zijn omgeving, de natuur en het verleden. Hij werkt realistisch, maar ook abstract en met een grote variatie in technieken en materialen.

Daarnaast fotografeert hij om een bepaalde lichtval of sfeer vast te leggen, die later weer kan worden verwerkt in zijn schilderijen of (foto)montages.

En veelzijdig als hij is, houdt hij zich ook met digitale kunst bezig waardoor hij een speciale draai aan gewone dingen kan geven.

Uiteraard is iedereen met in acht nemen van de geldende coronaregels van harte welkom.

Op de website van de kunstenaar ( www.berendhogeling.nl ) zijn kunt u uitgebreid kennis nemen van meerdere voorbeelden van zijn werk.

(Foto: Lenus van der Broek)

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.