Expositie Ankie Koopmans – de Vos in Kijkzaal Wolvega

Wolvega – De expositie van de werken in de Kijkzaal in Wolvega van Ankie Koopmans – de Vos uit De Blesse werd vrijdagmiddag 6 maart geopend. De kunstenaar is geboren in 1952 in Meppel en opgegroeid in Steenwijk. Zij woont en werkt sinds 1974 in De Blesse.

Portretten, schilderijen en beelden
“Vanaf 1988 ben ik mij gaan toeleggen op het portret tekenen en landschap schilderen, onder leiding van verschillende docenten, zoals Ton Verhij, Roel Smelt, Eduard Moleveld en Vincent van de Post.
Portretten zijn een specialiteit van mij geworden, vanaf foto’s of geposeerd. Men ziet mij dan ook geregeld op kunstmarkten tekenen. Wat mij inspireert om te schilderen is de schepping van de natuur, met name het kleurenspel van licht en water. Maar mens en dier blijven uniek voor mij. Met tekenen en schilderen ben je bezig met vormgeven van composities en kleur. Om steeds weer een uitdaging aan te gaan, is daaruit ontstaan, het werken met klei en het maken van stenen en aluminiumcementen beelden. Om mij daarin verder te ontwikkelen, heb ik lessen gevolgd bij beeldhouwster Lia Versteege en Gosse Dam, verbonden aan De Cirkel in Heerenveen.
In 2011 ben ik weer een nieuwe uitdaging aan te gaan ben ik bronzen beeldjes gaan maken bij Bronsgieter en Beeldhouwer Wessel Bezemer in Eemster.
In 2012 is daaraan toegevoegd, het maken van beelden uit plaat aluminium beelden uit 5á6 mm dik plaatmateriaal.
Al mijn werk onderteken ik met mijn meisjesnaam. H.A. de Vos omdat ik het zie als een gave mij bij de geboorte meegekregen , die ik wel heb ontwikkeld, maar toch”, aldus Ankie Koopmans – de Vos.

Opdrachten
Zij kreeg onder meer opdrachten van particulieren en bedrijven, zoals voor Dyka in Steenwijk, Schoenenfabriek Hengst Footwear, gemeente Steenwijkerland (portretten van oud-burgemeesters Molendijk en Schippers), Ziekenhuis Bronovo in Den Haag en Jumelage Stichting Steenwijkerland.


(Foto: Lenus van der Broek)

0

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.