Europees bezoek aan watermanagement rond Wolvega

Wolvega – Op vrijdagmorgen was er een bezoek aan de gemeente van het Europese Comité van de Regio’s, waar burgemeester André van de Nadort lid van is. Hij nam zijn vijf collega’s mee op een werkbezoek aan het project Wolvega-Zuid. Ook wethouder Jack Jongebloed en enkele ambtenaren van de gemeente waren aanwezig.

 Dit is niet de eerste delegatie die dit bijzondere project bezoekt. Ook andere overheden en instanties zijn geïnteresseerd in het watermanagement dat ingericht werd en komen regelmatig kijken 

Er was eerst een ontvangst op het gemeentehuis met een presentatie, waarna het natuurgebied Wolvega-Zuid werd bezocht. Daarna ging het Comité door naar Afvalverwerker Omrin. 

 Opgericht bij het verdrag van Maastricht met als doel de Europese Commissie te adviseren over Europese wet- en regelgeving. André van de Nadort is via de VNG sinds 2011 lid (eerst plaatsvervangend lid) van dit comité. De mensen die Wolvega bezoeken zijn bestuurders van lokale en regionale overheden uit lidstaten van de EU.

(Foto: Lenus van der Broek)

 

0

Graeg vernemen we jow reaksie. In et veuren daank

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.