De Hoeve sluit cultureel LF2018 jaar af

De Hoeve – Cultureel Hoofddorp De Hoeve sloot het culturele jaar op zondagavond net voor Kerst af in het centrum van het dorp en in het dorpshuis ‘t Hokkien.

Het dorp was gehuld in kerstsferen en in deze romantische setting – waarin de kerstman en de feeën niet ontbreken – genoten de bezoekers van muziek, kunst en een uitgebreide kerstmarkt. Er lag bij het dorpshuis een heuse schaatsbaan en er kon gepuzzeld worden. Om acht uur werd Cultureel Hoofddorp 2018 officieel afgesloten door burgemeester André van de Nadort. “Samen hebben jullie de afgelopen jaren mooie dingen neergezet en De Hoeve is, mede door dit initiatief. Defebitief op de Friese kaart gezet”, aldus Van de Nadort. Hij zou vervolgens met vier herdertjes de vlag van Cultureel Hoofstad strijke, maar de vlag was door de regen geklemd om de mast en kon daardoor niet gestreken worden.

De Hoeve is grutsk

De Hoeve mocht zich het afgelopen jaar Cultureel Hoofddorp van Fryslân noemen en daar zijn de Hoevenaren maar wat ‘grutsk’ op. Trots, omdat deze eretitel tot in lengte van dagen aan De Hoeve verbonden blijft, en trots, omdat dat kleine dorpje aan de Linde in Fryslân symbool staat voor een echte ‘Iepen mienskip’, waar ze tot grootse dingen in staat blijken.

Ludieke acties

In februari 2015 werd De Hoeve door voormalig cultuurgedeputeerde Jannewietske de Vries uitgeroepen tot Cultureel Hoofddorp en vanaf het allereerste moment stond De Hoeve met ludieke acties, theatervoorstellingen en festivals in de spotlights. Een periode die, met het einde van het culturele hoofdstad-jaar in zicht, op 23 december wordt afgesloten.

 

 

 

(Foto: Lenus van der Broek)

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.