Collecteweek Alzheimer van start

Oldeholtpade – Van 2 tot en met 7 november wordt er in de gemeente gecollecteerd voor Alzheimer. Er wordt gecollecteerd in Wolvega, Noordwolde, Oosterstreek en Oldeholtpade. Bij gebrek aan voldoende vrijwilligers (collectanten) kan er helaas niet in alle dorpen worden gecollecteerd.

Door de vergrijzing neemt het aantal dementerenden de komende jaren snel toe, waardoor één op de vijf mensen door deze akelige ziekte getroffen zal worden. Alzheimer is nu nog niet te stoppen, maar om dit in de nabije toekomst wel te kunnen, is nog meer wetenschappelijk onderzoek en dus geld nodig. De collecte speelt hierbij een belangrijke rol.

‘Verlengde collectebussen’

Om zoveel mogelijk Corona-proof te collecteren zijn de elf collectanten in Oldeholtpade, Noordwolde en Oosterstreek voorzien van ‘verlengde collectebussen’ om zo de vereiste anderhalve meter afstand in acht te kunnen nemen.

Stel de collectanten niet teleur en bedenk dat ook uw contante bijdrage in de collecte of via de QR-code op diezelfde collectebus bijdraagt aan het stoppen van dementie in de toekomst.

Foto: Collectant Gerlinda Delfsma collecteert Corona-proof bij buurvrouw Femmie van Veen (Foto Joke Stellingwerf)

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.