Burgemeester opent expositie Culturele Hoofdstad projecten in Weststellingwerf

Burgemeester André van de Nadort verrichtte donderdagavond 5 juli de opening van het Cultureel Hoofdstadproject in Weststellingwerf in de Kijkzaal in Wolvega.

Het programma omvatte een presentatie met een muzikaal optreden van Cultureel Hoofddorp De Hoeve, een modeshow van couturier Hans Noordstrand, een expositie 29 jaar Opera Spanga met zang, een presentatie van de voorstelling ‘De tael van et hatte’ in Ter Idzard.
Het Nationaal Vlechtmuseum in Noordwolde heeft een doorlopende vlechtdemonstratie en mini-expositie, Werkgroep De Kijkzaal Wolvega is aanwezig met de presentatie ‘Dicht bij Kunst’ en een presentatie ‘Bekiek et Mar’ van een driedaags evenement rond Dirk Kerst Koopmans, de schilder van de Scheene.

Het doel van deze tentoonstelling en feestelijke opening is o.a.: presentatie van de komende projecten in Weststellingwerf in het kader van CH2018 zoals de opera Aida, programma van Cultureel Hoofdorp De Hoeve, het programma van het Vlechtmuseum. Ook is er aandacht voor Weststellingwerfse cultuurprogramma’s van Ter Idzard, De Kijkhut voor niet-bestaande vogels, kunstproject Once in the Wetlands in de Rottige Meente en de expositie Dirk Kerst Koopmans van Stichting Nobilis.

 

 

 

(Foto: Lenus van der Broek)

 

0

Graeg vernemen we jow reaksie. In et veuren daank

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.