Bosploeg actief in Sickenga bos

Wolvega – In het Sickenga-bos van de Protestantse Gemeente Wolvega is wekelijks een groep vrijwilligers bezig om dit bos achter de kerk Op de Hoogte te onderhouden.

 Dit bos werd, toen eigenaar Jeanette Sickenga nog leefde, verzorgd door de tuinmannen Krom en van der Meulen. Hierna werd het bos door vrijwilligers onderhouden. Jan Betten, senior, was de stimulator om vrijwilligers te krijgen. Tijdens de werkzaamheden was er een pauze waar in voormalige gebouw Irene koffie, thee of iets fris werd gedronken en Jan Betten deelde dan sigaretten uit. Teije Betten, de zoon van Jan Betten, was er ook altijd bij en heeft het stokje van zijn vader overgenomen. Later richtte hij de zogenaamde bosploeg op, ook wel de ‘Bosjesmannen’ genoemd. Tot vlak voor zijn overlijden was hij actief en zorgde met behulp van de bosploeg dat het Sickenga bos er mooi bleef uitzien. Betten heeft ook een bruggetje en prieeltje gemaakt.

Op dit moment bestaat de bosploeg uit zes vrijwilligers, waarvan de oudste 89 jaar is. Ze drinken nu koffie in de consistoriekamer in de kerk. In de naherfst helpen ruim 20 vrijwilligers mee de paden in het bos weer bladvrij te maken.

(Foto: Lenus van der Broek)

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.