Binnenlocaties kunstmanifestatie Once In The Wetlands open

Scherpenzeel – Op zondagmiddag werd in het kader van Leeuwarden-Friesland Culturele Hoofdstad 2018 in de kerk van Scherpenzeel de tentoonstelling geopend met litho’s van de beroemde kunstenaar Marc Chagall. Op 12 juli gaan de tien binnenlocaties van de kunstmanifestatie Once in the Wetlands open. Van april t/m september vormt het moeraslandschap van Natuurpark Rottige Meente het decor voor deze kunstmanifestatie.

Centraal in Once In The Wetlands staat het werk van 23 beeldende kunstenaars die een ode brengen aan de natuur. De kunstroute Once In The Wetlands loopt dwars door het natuurgebied. Op meer dan twintig locaties zijn deze zomer kunstwerken en kunstinstallaties te zien.
In 1962 schonk Marc Chagall (1887-1985) twaalf gebrandschilderde glas-in-loodramen aan de Abbell-synagoge van het Medisch Centrum Hadassah in Jeruzalem. Het centrale thema voor deze ramen vormen de zegeningen van Jacob aan zijn 12 zonen en de zegeningen van Mozes aan zijn 12 stammen. In samenwerking met het Chagall Collectie Wuyt is in het protestantse kerkje van Scherpenzeel deze zomer een speciale (verkoop) expositie van 36 litho’s van deze ramen te zien.

Na het welkomstwoord door kunstenaar Nico Kamberg werd de expositie van Marc Chagall geopend door Peter Zuidema, werkzaam voor de researchafdeling van Chagall-Collectie Wuyt in Amsterdam. Saskia Beijderwelle verzorgde tijdens de opening de muzikale omlijsting.

 

 

(Foto: Lenus van der Broek)

0

Graeg vernemen we jow reaksie. In et veuren daank

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.