Bijzondere expositie schilderijen in de molenschuur van De Rietvink

Nijetrijne – Voor gasten van de theetuin van de naastgelegen poldermolen de Rietvink in Nijetrijne is er gelegenheid de expositie van de schilder Benno Pen uit Joure in de molenschuur te bezichtigen. ‘Twaalf ambachten en dertien plezierigheden’ is een typerende uitspraak van deze markante kunstschilder.

Schilderijen van geboortegrond Groote Veenpolder

Met zijn gedetailleerde weergave op de meer dan 60 geëxposeerde schilderijen van zijn geboortegrond, de Groote Veenpolder en omgeving, het leven weergeeft van hoe het hier eens was ten tijde van de turfwinning en hoe het opvallend genoeg in veel gevallen nog steeds is. De idyllische omgeving is zeer nauwgezet en tot in detail weergegeven waarbij de sfeer van de oude tijd tastbaar is. De schilderijen zijn te koop, waarbij een deel van de opbrengst ten goede komt aan het onderhoud en voortbestaan van de molen de Rietvink, waar de schilder een grote passie voor heeft.

Openingstijden expositie

De expositie is te zien vanaf vrijdag 28 mei tot en met zaterdag 3 juli 2021, op iedere vrijdag en zaterdag van 10:30 tot 17:00 in de molenschuur te Veendijk 6, Nijetrijne. Voor de routeinformatie zie de website www.molenderietvink.nl waar ook meer informatie over de schilder zelf is te vinden.

(Foto: Lenus van der Broek).

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.