Bibliotheken in Zuidooost Friesland weer open

Wolvega – Vanaf maandagmorgen 18 mei zijn alle bibliotheken in Ooststellingwerf, Opsterland en Wetstellingwerf weer open gegaan om boeken en andere materialen te lenen en in te leveren. Zo ook in Wolvega
De bibliotheek moet voldoen aan de normen van de nieuwe anderhalve meter-samenleving. Er is afgelopen week hard gewerkt om alle bibliotheken daarop in te richten en beschermingsmateriaal te plaatsen.

Functioneel bezoek
De bibliotheken in Appelscha, Beetsterzwaag, Haulerwijk, Gorredijk, Noordwolde, Oosterwolde, Ureterp en Wolvega zijn open op de normale openingstijden. De bibliotheek is open voor functioneel bezoek, dat wil zeggen dat er alleen boeken en andere materialen geleend en ingeleverd mogen worden. Het Leescafé, de computers en de toiletten blijven voorlopig gesloten.
Inleverbak
Bezoekers wordt gevraagd zoveel mogelijk alleen te komen, of als begeleider van maximaal 1 minderjarig kind. Wie boeken komt inleveren kan deze boeken in een speciale inleverbak zetten. Deze boeken worden daarna 72 uur in ‘quarantaine’ gehouden, voordat ze weer uitgeleend kunnen worden.
AfhaalBieb
Daarnaast blijft de tijdelijk opgerichte AfhaalBieb en bezorgservice nog actief. Wie uiterlijk donderdagavond de gewenste boeken, dvd’s of tijdschriften reserveert, kan deze op de woensdag erna tussen 10.00 en 12.00 uur afhalen in de bibliotheek. Wie niet zelf naar de bieb kan komen, kan een afspraak maken om de boeken te laten bezorgen.


(Foto: Lenus van der Broek)

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.