Activiteiten 500 jaar Ooststellingwerf begonnen

Appelscha – Dinsdagmiddag 2 mei was het dan zover: de periode van activiteiten en feestelijkheden vanwege 500 jaar Ooststellingwerf is begonnen! Op basisschool De Riemsloot in Appelscha was de eerste voorstelling van het vertel-muziektheaterspel ’Het feest van de eerste grietman’.

Tijdens deze voorstelling wordt de leerlingen d.m.v. een vertelling en muziek een levendig beeld geschetst over de woelige tijd tussen 1500 en 1517. Dat gebeurt door drie mensen van 500 jaar geleden, o.a. de laatste stelling van Stellingwerf, weer tot leven te wekken.

De leerlingen van groep acht van De Riemsloot genoten met volle teugen en werden ook actief bij de voorstelling betrokken. Al met al werd het een groot feest voor de kinderen én voor de grietman en zijn gevolg.

Het programma werd samengesteld door Histotolk Frank Spijkers en het muzikale duo Marianta met middeleeuwse muziek. ‘Het feest van de eerste grietman’ is een samenwerkingsverband tussen Vrijstaat De Stellingen en de Stellingwarver Schrieversronte. De komende tijd zal het gezelschap nog een achttal andere scholen bezoeken. Bovendien kunnen scholen die zich nog niet aangemeld hebben voor dit programma dat alsnog doen. Die scholen kunnen contact opnemen met de Stellingwarver Schrieversronte: 0516-451108, info@stellingwarfs.nl. Dit project werd mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Ooststellingwerf.

 

 

(Tekst: Sietske Bloemhoff; Foto: Lenus van der Broek)

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.